30 Kasım 2014 Pazar

Özgüven Kazanmak

“Özgüven kazanmak” istemenin birkaç nedeni olabilir. Sevgili bulmakta ve karşı cinsle sohbet etmekte zorlanıyor olabilirsin. Asosyal bir hayat yaşıyor olabilirsin. Belki de sadece sevgili bulmakta değil normal arkadaş bulmakta bile zorlanıyor olabilirsin.


Ne olursa olsun şu anda hayatında bazı eksiklikler olduğu ortada. Eğer bu eksikleri bir an önce kapatmak ve mutlu bir hayata adım atmak istiyorsan söyleyeceklerimi harfiyen uygulamanı tavsiye ederim. Özgüven kazanmak için sana birkaç tüyo vereceğim.


1) Hızlı bir şekilde özgüven sahibi birisi olmak istiyorsan sana vereceğim ilk tavsiye yüksek özgüvenli kişilerin hareketlerini taklit etmek olacaktır. Neden biliyor musun? Hareketlerimiz düşüncelerimizi etkiler.


Eğer biz göğsümüzü dışarı çıkartıp duruşumuzu dikleştirirsek, kendimize olan güvenimiz aniden artmaya başlar. Dik durmak bir özgüven belirtisidir. Kendine güvenmeyen insanlar sürekli yere bakarak yürür. Göz teması kurmaya çekinir. Konuşurken gözlerini kaçırır.


Özgüvenli insanlarsa bunun tam tersini yapar. Sen de özgüven kazanmak için davranışlarını bu yönde değiştirmelisin.


2) Kendinle ilgili düşüncelerini değiştir. Kendimize söylediğimiz her negatif cümle ileride karşımıza özgüven eksikliği olarak karşımıza çıkacaktır. Bunun önüne geçmek için artık yaşadığımız olaylar karşısında kendimizi yargılamayı bırakacağız.


Mesela bardak kırdığımızda:


“Ben ne kadar sakarım. Çok beceriksizim.” Diyerek kendimizi suçlamayacağız.


Bunun yerine:


“Bardak elimden kaydı. Kaygandı, benim bir suçum yok.” Diyerek suçu üzerimizden atacağız.


Kendini hiçbir şey için yargılama. Tabi ki bazen yanlış şeyler yapabilirsin. Diyelim ki bir arkadaşının kalbini çok kırdın. Bu durumda:


“Her şey onun suçu. Kalbinin kırılmasını hak ediyor.” Diyerek suçu ona atmamalısın. Bunun yerine özür dilemeli ve yaptığın için pişman olduğunu dile getirmelisin. Bu tekniği doğru zamanda uygulamalısın.


Hızlı bir şekilde özgüven kazanmak için sana rehberlik edecek harika bir set tavsiye edeceğim. Yürüyen Özgüven Seti… Bu setin içinde harika bir özgüven kitabı ve hipnoz ses kaydı yer alıyor. Kitabın içindeki 14 gün programı sayesinde 2 hafta içinde özgüvenini 5 katına çıkartabilirsin.


Her gece özgüven hipnoz ses kaydını dinleyerek bütün gece bilinçaltına özgüven kazanmak için ihtiyacın olan telkinlerin gitmesini sağlayabilirsin. Buraya tıklayarak hemen inceleyebilirsin.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder