2 Aralık 2014 Salı

Özgüvenli Olmanın Yolları


Özgüvenli olmanın yolları nelerdir? Sorusunun cevabı senin için oldukça önemli. Bunu biliyorum. Şimdiye kadar hayatta istediğin noktaya ulaşamadın. Bazen atman gereken cesaret dolu adımları atamadın. Karşı cinsle başarılı bir iletişim kuramadın. Bunlar seni üzüyor. Hayatta mutsuz olmanı sağlıyor.


İnsanların arasında kendini pasif hissediyorsun. Kendini yeterince değerli görmüyorsun. Bu problemleri acilen çözmemiz lazım. Ancak böyle hayatta istediğin noktaya ulaşabilirsin. İyi bir iş bulmak, iyi bir sevgiliye sahip olmak, daha sosyal bir hayat yaşamak istiyorsan özgüvenli olmanın yolları ‘nı öğrenmelisin.


Özgüven eksikliğinin en büyük nedenlerinden biri korkularımızın bizi yönetmesine izin vermemizdir. Bu durum hayatımızın kontrolünün bizim elimizden kayıp gitmesine ve korkularımızın esiri olmamıza neden olur.


Bu problemden kurtulmanın yoluysa oldukça basit. Bundan sonra her ne pahasına olursa olsun korktuğun şeyleri yapacaksın. Korkunun sana verdiği o berbat iç sese bundan sonra karşı geleceksin.


Diyelim ki 4-5 kişi bir masada oturmuş sohbet ediyorsunuz. Aralarından birisi sürekli sana laf sokmaya çalışıyor. Durum seni oldukça rahatsız etti. Ama içindeki ses sana şöyle diyor:


-Ağzını açma, cevap verme! Arkadaşınla aranız bozulabilir. Kavga çıkabilir.”


Bu korku seni esir eder ve sen tek kelime bile edemeden bir sürü lafı çoktan yutmuş olursun.


Birisinin seni pasifize etmesine asla izin verme. Birisi seninle uğraşıyorsa gereken cevabı anında ver. Masadaki birisi sana şöyle bir cümle söyledi:


“O kıyafet ne öyle. Berbat! Giyinmeyi hiç bilmiyorsun.”


Burada şöyle bir cevap verebilirsin:


“Arkadaşlar susun! Şu anda Cemil İpekçi konuşuyor. Buyrun Cemil Bey söz sizde. :)  “


Diyelim ki elindeki su bardağını düşürdün ve birisi sana şöyle bir cümle kurdu:


“Ne kadar sakarsın.”


-Pardon mükemmel insan. Senin yanında böyle bir hata yapmamam lazımdı. Senin ne kadar mükemmel ötesi, hayatta hiç bir şey kırmayan birisi olduğunu unutmuşum. Özür dilerim


Diyerek alttan alta lafı sok.


Sana atılan toplara voleyi vurmayı asla unutma. Kız veya erkek olman önemli değil. Ne olursa olsun cevabı yerleştir.


Özgüvenli olmanın yolları makalemizde bize yapılan gereksiz eleştirilere hak eden cevabı vermemiz gerektiğini anlattık. Bir sonraki makalemizde özgüven konusuna kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu konuda hızlı bir şekilde kendini geliştirebileceğin bir kitap tavsiye etmek istiyorum. İsmi Yürüyen Özgüven… Hemen inceleyebilirsin.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder