19 Eylül 2014 Cuma

"Anafora Kapılmak" Destek Yayınevi'nden çıktı!

Bilgi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu Ömer Çeşit'in "Anafora Kapılmak" adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Destek Yayınevi'nden çıkta kitap, İnsan doğasındaki karmaşaların felsefi bir dille ele alarak, aşkın derinliği ve insanı insan yapanın ne olduğuna dair arayışlar paylaşılıyor.
Kitapta aynı zamanda, ana karakter Bay C'nin varoluşu ve bu süreçte ne tür kişilik çatışmalarına girdiğine de tanık olacaksınız.

Kitaptan...

"Realist değil miyim yeterince? Realizm dediğiniz şey nedir ki? Realizm romantizme karşı galip gelse de realizm romantizme her daim âşık olmaya mahkûmdur. Bu da her ikisini eşit seviyeye getirir. Ölüm realistken doğum romantiktir. Her ağlayan bebek artık yeter diye sırf bu yüzden ağlar."
"Meselenin özü dengesizce bağırmaktır yalnızken, mertliğin bozulduğu bu yıllarda kangren olmanın marifeti kalmadı, çalılıklar yoğunca sıkıştırmıştı fareleri. Yoksunluk gözlerin yaşlarındaydı. Kaburgaları gözükenler, yükseklerdeki gökdelenlere kandırılmaktaydı. O yan taraftaki çimentonun içi topraktan tükenmişti. Bir ağaç gövdesindeki yapraklar pike şeklinde uçuşarak gezindiler göklerin semasında. Kırılmak hak değil başarıydı. Kulun köpeklerle bağdaştırılamayacağı zamanlardı."


View the original article here

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder