3 Aralık 2014 Çarşamba

Sosyal Ortam İçinde Özgüvenli Olmak

“Sosyal ortam içinde özgüvenli olmak” sandığın kadar zor bir olay değil. Ortam içinde bazı insanlar seni ezmeye, üzerinde baskınlık kurmaya çalışıyor olabilir. Bunlar normal şeyler. Her yerde bu tip insanlar vardır. Kendilerini bir şey zannederler ve egolarını seni ezerek tatmin etmeye çalışırlar.

Bu tarz insanların bunu yapmasına asla izin vermemelisin.

Sosyal ortam içinde özgüvenli olmak konusuna farklı bir perspektiften bakman için önemli bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Benim en çok başıma gelen olay şu:

Kurs ortamında insanlarla sohbet ederken yanıma birisi gelir ve elini omzuma atarak konuşmaya başlar. Elini birisinin omzuna koymak bilinçaltında “Senden üstünüm anlamı taşır.” Bu arkadaş güya kendinin bizden üstün olduğunu ispatlamaya çalışır.

Birisi elini omzuna attığı zaman o elin orada durmasına izin verme. “Çek elini oradan!” gibi sert bir cümle söylemene de gerek yok. Bu senin onun yaptığına sinirlendiğini ve kontrolünü kaybettiğini gösterir. Dolayısıyla sinirlenirsen o senden daha üstün bir konumda demektir. Asla sinirlenme.

Bunun yerine telefonuna mesaj gelmiş gibi yap. Ve omzunu elin altından kaydır.

“Pardon, mesaj geldi.” Diyerek telefonu çıkart. Eli omzunun üzerinden at.

Bu tip insanlar aynı hareketi tekrar tekrar yapma eğilimindedir. Eli iki kere silkersin üçüncü kez tekrar koyar.

Her seferinde telefonu çıkart. Omzunun üzerindeki eli silk. Asla sinirlenme. Asla “Çek o elini!” gibi sert bir cümle söyleme.

Nazik bir şekilde telefon bahanesiyle elini üzerinden at.

Eğer girdiğin ortamlarda daha özgüvenli şekilde konuşmak, sözünü insanlara geçirebilmek istiyorsan sana bir kitap tavsiye edeceğim. Bu kitap sayesinde özgüvenini 2 hafta içerisinde 5’e katlayabilir yürüyen bir özgüven bombası haline gelebilirsin.

Sosyal ortam içinde özgüvenli olmak konusunu tüm incelikleriyle Yürüyen Özgüven setinden öğrenebilirsin. Tıkla ve incele.

Benzer Konular:


View the original article here

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder